Viharsarok Budo Sport Egyesület
Aktuális információk:
Wu Tai Chi szakosztály

Wu Tai Chi Békéscsaba 
Egyesületünk
Wu Tai Chi edzésidőpontja:

Az edzések szünetelnek!
Jelenleg nincs gyakorlás!

  Információ:
Kovács Zsolt
  Telefon: 06-20-359- 2416


Tai Chi Chuan gyakorlói mára két csoportra oszlottak:
A többség kizárólag egészségmegőrző jelleggel gyakorolja valamelyik ágát, de egyre többen gyakorolják harci művészetként is.
A Tai Chi Chuan-ban egyesítve van a Daojin (belső energia koncentrált felhasználása), a Tuina (mély légzés gyakorlatok), Jingluo (meridián elmélet), valamint a köríves és a spirálisan csavarodó mozdulatok.
Mi, akik a Tai Chi-t gyakoroljuk arra törekszünk, hogy a mozdulataink során a belső energiát (Chí) minél tökéletesebben tudjuk áramoltatni a meridiánokban, illetve lehetőség szerint minél inkább feltöltődjünk energiával.
Amikor a testünk már kellő mennyiségű energiát tartalékolt, azt összegyűjthetjük, és egy ütésbe illetve rúgásba koncentráltan beleadva megsokszorozhatjuk annak hatását. A köríves illetve spirálisan csavarodó mozdulatok lehetővé teszik, hogy az esetleges támadást könnyebben kivezessük oldalra, és az ellenfelet az egyensúlyából kibillentve még könnyebben ellökhessük, illetve egyéb módon harcképtelenné tehessük.
A technikák tökéletesítéséhez az úgynevezett lökőkéz és tapadóskéz gyakorlatokat használjuk. Ezek specialitása, hogy a gyakorlásuk közben tökéletesen elsajátíthatjuk az úgynevezett bőr reflexet, és a támadóerő elvezetésének a módszerét. Természetesen ennek előfeltétele, hogy a gyakorlatokat teljes fizikai és pszichikai ellazulás mellett végezzük.

Bővebb információ:
http://www.taichi-wu.eu
Szakosztályok
Vidéki Aikido Klubok
Elérhetőségek, edzőterem
Egyesület története
Programok, Táborok
2016.
Közhasznúsági információk
Kapcsolatok, Linkek
Régi szakosztályok
Kovács Zsolt Tai Chi mester
Békéscsaba
vissza az oldal elejére


1992 - 2018
1992 - 2018
2018. november 03 - 04. Mori Dojo 20 éves Jubileumi tábora
2018. november 04. - Őszi kyu vizsga jelentkezési határideje
2018. november 18. Őszi központi kyu vizsga, TB ülés, dan és kyu vizsga felkészítő edzés, instruktori edzés, elnökségi gyűlés (Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem)
2018. december 16. Beszámoló az MKDE Elnökségének 3 éves tevékenységéről. Tisztújítás.