Viharsarok Budo Sport Egyesület
Aktuális információk:
Wu Tai Chi szakosztály

Wu Tai Chi Békéscsaba 
Egyesületünk
Wu Tai Chi edzésidőpontja:

Az edzések szünetelnek!
Jelenleg nincs gyakorlás!

  Információ:
Kovács Zsolt
  Telefon: 06-20-359- 2416


Tai Chi Chuan gyakorlói mára két csoportra oszlottak:
A többség kizárólag egészségmegőrző jelleggel gyakorolja valamelyik ágát, de egyre többen gyakorolják harci művészetként is.
A Tai Chi Chuan-ban egyesítve van a Daojin (belső energia koncentrált felhasználása), a Tuina (mély légzés gyakorlatok), Jingluo (meridián elmélet), valamint a köríves és a spirálisan csavarodó mozdulatok.
Mi, akik a Tai Chi-t gyakoroljuk arra törekszünk, hogy a mozdulataink során a belső energiát (Chí) minél tökéletesebben tudjuk áramoltatni a meridiánokban, illetve lehetőség szerint minél inkább feltöltődjünk energiával.
Amikor a testünk már kellő mennyiségű energiát tartalékolt, azt összegyűjthetjük, és egy ütésbe illetve rúgásba koncentráltan beleadva megsokszorozhatjuk annak hatását. A köríves illetve spirálisan csavarodó mozdulatok lehetővé teszik, hogy az esetleges támadást könnyebben kivezessük oldalra, és az ellenfelet az egyensúlyából kibillentve még könnyebben ellökhessük, illetve egyéb módon harcképtelenné tehessük.
A technikák tökéletesítéséhez az úgynevezett lökőkéz és tapadóskéz gyakorlatokat használjuk. Ezek specialitása, hogy a gyakorlásuk közben tökéletesen elsajátíthatjuk az úgynevezett bőr reflexet, és a támadóerő elvezetésének a módszerét. Természetesen ennek előfeltétele, hogy a gyakorlatokat teljes fizikai és pszichikai ellazulás mellett végezzük.

Bővebb információ:
http://www.taichi-wu.eu
Szakosztályok
Vidéki Aikido Klubok
Elérhetőségek, edzőterem
Egyesület története
Programok, Táborok
2016.
Közhasznúsági információk
Kapcsolatok, Linkek
Régi szakosztályok
Kovács Zsolt Tai Chi mester
Békéscsaba
vissza az oldal elejére


1992 - 2017
1992 - 2017
2018. március 18. - Tavaszi központi kyu vizsga, TB ülés, dan elővizsga, instruktori edzés, kyu és dan vizsga felkészítő edzés, elnökségi gyűlés (Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem)

2018. március 29. - április 1. - Tavaszi edzőtábor (Masuda Manabu sensei, Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem )

2018. május 20. MKDE Küldöttgyűlés, Budapest.