Viharsarok Budo Sport Egyesület
Aktuális információk:
Az egyesület története
Az egyesület története 1990 októberében kezdődött, amikor Berek József elkezdte az aikido edzéseket Székkutason, Héjja László, Ráhai Sándor és Ráhai József  mesterek vezetésével.
Egyesület rövid és vázlatos története
Székkutasi edzőterem 1992.
Középen hakamában balról jobbra Ráhai Sándor, Héjja László és Ráhai József, bal szélről a második Berek József zöld övben.
Az egyesület neve az évek folyamán többször változott, ahogy növekedett és bővült az egyesület, Gádoroson 1992. április 04.-én kezdődtek el az aikido edzések, elsőként Békés megyében.
Maga az egyesület 1992. november 27.-én alakult meg Gádorosi Aikido és Budo Sport Egyesület néven, Berek József vezetésével, aki jelenleg is betölti az elnöki tisztet.
A nagy létszám miatt két edzés volt, egy gyermek és egy felnött.

Két kép 1993-ból a Gádorosi aikidosokról és edzőteremről.
1994 január 14-én Békéscsabán kezdődtek el az edzések Berek József vezetésével és Dobos Attila segítségével, 1995-ben a Gádorosi edzéseket Takács József vette át. Az edzések 10 évig a Petőfi utcai általános iskolában folytak. 2004 -2005 között a Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában folytak. 2005 októberétől saját edzőhelységet bérelünk a Kazinczy utca 31/B. szám alatt.
2000. december 01.-én az egyesülethez csatlakoztak Békés megye aikido klubjai is, Elek, Gyula és Gádoros. A Békés megyei Aikido Sport és Kulturális Egyesület nevet választotta a tagság, kifejezve hogy az egyesületben több helység aikido klubja is jelen van. A klubbok elötte is szoros kapcsolatban voltak egymással, kölcsönösen segítették egymás munkáját, az egyesületben való belépés a már régóta meglévő kapcsolatot tette hivatalossá. Célja az volt, hogy minél jobban képviseljük az aikidot Békés megyében. A klubok között szerencsére mindig jó volt a kapcsolat, sosem volt ellenségeskedés, ez fontos dolog, hiszen meghatározója az aikidonak ez a szellemiség. Ez is mutatja, hogy ezek a klubok híven adják át az aikido technkikai és szellemi tanítását.

2000-ben a Magyar Aikido-Kultúra Szakszövetség (MAKSZ) megalakulásakor az egyesület és Békés megye aikido klubjainak aikidosai a Magyarországi Kobayashi Dojok Egyesületéhez csatlakozott, mely tagja a Szakszövetségnek.
2000-ig a Magyak Aikido Szövetséghez tartozott az egyesület összes klubja. A 10 éves múlt miatt a döntés nem volt egyszerű, de a kialakult bizonytalan helyzetben ez volt a legjobb megoldás. A döntésre jellemző, hogy Békés megye öszes klubja egységesen csatlakoztak az MKDE-hez.
A mostani nevét, Viharsarok Budo Sport Egyesület, 2006.12.12-én kapta az egyesület, kifejezve, hogy nem csak aikido, hanem más szakosztály is működik az egyesületben, ekkor, aikido, kendo és battodo-iaido-jodo szakosztályok voltak.
A névváltoztatást a szakosztályok megjelenése hozta magával kötelező módon. Az egyesület nevében csak az aikido szerepelt. Két lehetőségünk volt, vagy több szakosztály nevét is szerepeltetjük egyesületünk nevében, vagy semleges nevet választunk. A döntés során a semleges Viharsarok Budo Sport Egyesület nevet választotta a tagság, beleértve a vidéki aikido klubbokat is.

A 10 éves aikido időszak után, az első szakosztály a Battodo-Jodo-Iaido szakosztály volt, mely  2002-ben kezdte el edzéseit Bende Róbert 2.Dan vezetésével, a Kendo szakosztály 2005-ben kezdte el működését Práth Tamás 2.Dan vezetésével.

Az igényeknek és a lehetőségeknek megfelelően a szakosztályok változnak, szüntek meg és alakultak is ujabbak is. A változásokat honlapunkon minden érdeklödő nyomon követheti.                            
Berek József
egy. elnöke
Az egyesület neve elöszőr 1998 október 16-án változott meg, felvéve a Békéscsabai Aikido Klub Sport Egyesület nevet. Ezzel került kifejezve, hogy az aikido edzések Gádorosról Békéscsabára kerültek.
1990
1992
1994
1998
2000
2006
Szakosztályok
Vidéki Aikido Klubok
Elérhetőségek, edzőterem
Egyesület története
Programok, Táborok
2016.
Közhasznúsági információk
Kapcsolatok, Linkek
Régi szakosztályok
Békéscsaba
vissza az oldal elejére


1992 - 2018
1992 - 2018
2018. november 03 - 04. Mori Dojo 20 éves Jubileumi tábora
2018. november 04. - Őszi kyu vizsga jelentkezési határideje
2018. november 18. Őszi központi kyu vizsga, TB ülés, dan és kyu vizsga felkészítő edzés, instruktori edzés, elnökségi gyűlés (Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem)
2018. december 16. Beszámoló az MKDE Elnökségének 3 éves tevékenységéről. Tisztújítás.