Viharsarok Budo Sport Egyesület
Aktuális információk:
Capoeira szakosztály

  Capoeira edzések 2009. novembere óta vannak egyesületünkben, a csoport 2007-ben alakult Szabó Dániel vezetésével.


Capoeira  Békéscsaba

Capoeira intenzív edzések:

Szombat: 14.00 -16.00

Edzésvezető és ügyintéző:

Pikó Gábor (Chico Bento)
Tel: 06 20 513 14 20
https://www.facebook.com/gabor.piko.3

Edzésvezető, ügyintéző, alapító:

Szabó Dániel (Estagiario Arquinho)
Tel.: 06 30 450 44 45
www.facebook.com/Arquinho

capoeirabekescsaba@hotmail.com
Honlap: www.capoeira.fw.hu
https://www.facebook.com/capoeirabekescsaba/A csoportunk Békéscsabán 2007 novembere óta működik, melyet eredetileg néhány lelkes fiatal alapított, akik a későbbiekben felvették a kapcsolatot profi brazil oktatókkal.
Elsődleges célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a brazil kultúra és mozgásvilág ezen szeletét, bemutatók, workshopok, rendezvények és természetesen az edzéseink által.
Jelenleg csoportunk Capoeira Hungria keretein belül müködik.

A Capoeira Hungria csoportról:

Azok, akik szeretnék ezt a különleges Brazil sportot űzni immár több városban is megtalálhatják edzéseinket. A Capoeira Hungria keretein belül Hajdúszoboszló, Hajdúböszörmény, Nyíregyháza, Debrecen és Békéscsaba városokban is zajlik rendszeres capoeira oktatás. A Debreceni egyetem hallgatói akár Testnevelés óra keretében is felvehetik a capoeirát a neptunon. Csoportunk fő célkitűzése, hogy lehetőséget biztosítsunk minden érdeklődőnek a capoeira megismerésére, kipróbálására.
2010 januárjában alapult Debrecenben. Azóta több településen is indultak edzések, sőt, Dániában is alapult egy Capoeira Hungria csoport. Ugyanúgy szeretettel látunk gyerekeket, mint felnőtteket, fiúkat, lányokat hogy együtt játsszunk, eddzünk, tanuljunk. Az edzéseken a capoeira hagyományos és új irányzatai mellett az érdeklődők tanulhatnak a Brazil történelemről, folklórról, az afro-brazil népi hangszerek használatát is elsajátíthatják és sokféle tánc mellett a népdalok közül is sokat megtanulhatnak. Mindezek mellett fontosnak találjuk a capoeira közösségépítő szerepét is, mely világszerte tapasztalható és pozitív társadalmi hatásai tudományosan is bizonyítottak.

Szakosztályok
Vidéki Aikido Klubok
Elérhetőségek, edzőterem
Egyesület története
Programok, Táborok
2016.
Közhasznúsági információk
Kapcsolatok, Linkek
Régi szakosztályok
Békéscsaba
vissza az oldal elejére


Szabó Dániel
Estagiario Arquinho
Edzésvezető
és ügyintéző:
1992 - 2017
2018. március 18. - Tavaszi központi kyu vizsga, TB ülés, dan elővizsga, instruktori edzés, kyu és dan vizsga felkészítő edzés, elnökségi gyűlés (Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem)

2018. március 29. - április 1. - Tavaszi edzőtábor (Masuda Manabu sensei, Budapest Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok Nagyterem )

2018. május 20. MKDE Küldöttgyűlés, Budapest.
Pikó Gábor (Chico Bento)
Edzésvezető,
ügyintéző,
alapító:
További információk:
http://capoeira.fw.hu
http://capoeirahungria.com